Onko dynamometrin testaus vahingoittaa autoa?

Home  >>  auton osat  >>  Onko dynamometrin testaus vahingoittaa autoa?

Onko dynamometrin testaus vahingoittaa autoa?

On toukokuu 3, 2017, Posted by , In auton osat, With Kommentit pois päältä artikkelissa Onko dynamometrin testaus vahingoittaa autoa?

Ei ole todisteita siitä, että dynamometritestaus voisi vahingoittaa autoa tietyllä tavalla.

Testien suorittamisen aikana dynos ei häiritse moottorin suorituskykyä ja mikä tärkeintä, älä vahingoita sitä.

Jotkut asiat, jotka saattavat vaurioittaa moottoreita, ovat liiallinen kiihtyvyys, liiallinen kuumeneminen, isku tai polttoaine- tai sytytysasetukset.

Jos moottorin toiminta epäonnistuu dynamometritestin suorittamisen jälkeen, on melkein varmaa, että testaus, jos se on kunnolla tehty, ei aiheuttanut vahinkoa.

Se todennäköisemmin vahingoittaa moottoria, kun aja autoasi tiellä kuin silloin, kun se testataan dynamometrin avulla valvotuissa keinotekoisissa olosuhteissa. Varmista aina, että dyno-operaattori on koulutettu ammattilainen ja että dynamometrillä on asianmukainen jäähdytysjärjestelmä.

60 senttimetrin halkaisijaventtiili sopii tehoajolle. Se estää ajoneuvon ylikuumenemisen.

Sinun on kuitenkin pidettävä mielessä, että dynamometritestaus ja kilpailevien autojen ja pyörien asentaminen vaativat tarkempia testausolosuhteita. Pyörä tai auto, joka kuumenee muutaman tunnin kuluttua, kärsii lämpöä liottaa voimansiirtoon, koriin, moottorilohkoon, öljyyn ja niin edelleen. Tämä häiritsee tuotetun tehon määrää ja vaikuttaa suorituskyvyn testin tarkkuuteen ja objektiivisuuteen.

Jotta kaikki menisi sujuvasti suoritettaessa testejä moottoreissa, tarvitset tosiasiallisesti tuulitunnelin, jossa sinun tulee manipuloida dynamometriä. Kun ajetaan tiellä täydellä teholla, on paljon raitista ilmaa, joka ympäröi ja viilentää koko ajoneuvoa, ja sinun pitäisi tehdä parhaansa saadakseen uudelleen joitain näistä luonnollisista olosuhteista, kun suoritat testit.

Jos dynamometrillä tai paikkakunnalla, jolla autosi tai pyöräsi on testattu, ei ole sopivia työskentelyolosuhteita tai puuttuu asianmukainen jäähdytysjärjestelmä, ei ole suositeltavaa suorittaa mitään testejä.

Rengasrunkoihin kohdistuva vahinko on kyseenalainen. Renkaiden valmistajat suosittelevat dynamometrin omistajia korvaamaan renkaat jokaisen testin jälkeen. He väittävät, että renkaiden suunnittelua ei ole tarkoitettu sellaisiin tarkoituksiin kuin dynamometritestaus ja sanovat, että lämmön tai renkaan muodonmuutos voi vahingoittaa sisärakennetta. Näiden seikkojen vuoksi ne suosittelevat voimakkaasti vaihtaa renkaat testauksen jälkeen.

Tämä on kuitenkin tehtävä enemmän varotoimena, ja jos renkaat ovat melko uusia, hyvin suunnitellut dynamometrit eivät saisi vahingoittaa niitä. Varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa, muista aina tarkistaa renkaiden kunto jokaisen testin jälkeen.

Comments are closed.